Skip to main content

Offerte Wordpress webshop (toelichting)

Deze pagina bevat achtergrondinformatie over een installatie van een Wordpress webshop. De Webbrouwers levert de dienst: het klaarzetten en installeren van de webshop. Als wij die dienst verder uiteenzetten zien wij de volgende zaken in chronologische volgorde die belangrijk zijn:

 1. Domeinnaam en server
 2. Design: Thema of Custom
 3. Unieke pagina’s
 4. Installatie CMS op server
 5. Inrichten webshop
 6. Installeren payment-provider
 7. Installeren Woocommerce-app
 8. Oplevering met uitleg
 9. CSS-styling
 10. Onderhoud en Support
 11. Andere samenwerking & strippenkaart

1. Domeinnaam en server

Een domeinnaam en server schaft de klant zelf aan. De Webbrouwers heeft dan toegang nodig tot:

 • Server (uploaden)
 • Database (installatie Wordpress)

Er zijn een tal van aanbieders voor domeinnamen en servers waaruit de klant kan kiezen. Bij voorkeur met overleg vooraf met de Webbrouwers. De klant blijft ten allen tijden zelf verantwoordelijk voor de betaling van de domeinnaam en server. Het is belangrijk bij een webshop voldoende schijfruimte te nemen. Naarmate je site groeit kan je dit vergroten. Het is daarnaast belangrijk om de optie voor SSL-certificaat installeren te hebben. Een SSL-certificaat is benodigd om betalingen te ontvangen. Dit is in het kort het groene beveiligingsbalkje in je browser.

2. Design: Thema of Custom

De huisstijl van je webshop kan je laten designen. Voor beginners is een thema inkopen veel goedkoper en sneller te realiseren. Een eigen design kan later alsnog wanneer de webshop succesvoller wordt. Thema’s zijn bijvoorbeeld te vinden op themeforest.net.

Wanneer er een thema is gekozen, beoordeelt de Webbrouwers de haalbaarheid van de gekozen thema. Bij een thema is het belangrijk te kijken naar de maker van de thema. Is deze maker bekend (veel downloads, veel goede beoordelingen & is de support van de maker goed?).

3. Unieke pagina's

Na je weet wat je wilt met het design is het belangrijk om na te denken over de pagina’s die je wilt en die nodig zijn om je producten aan te bieden. Het is dus zaak dit aan te leveren voordat de Webbrouwers begint met de ontwikkeling. Het moet natuurlijk ook haalbaar en betaalbaar zijn. Het aantal unieke pagina’s heeft invloed op de offerteprijs. Nu is het wel zo dat met een uitleg van 10 minuten de Webbrouwers jou duidelijk kan maken hoe je zelf pagina’s toevoegt. Voorbeelden van pagina’s waarvoor jij content moet aanleveren:

 • Over het bedrijf pagina & Contact
 • Footer (niet per sé een pagina, maar deze staat overal onderaan op alle pagina’s)
 • Algemene voorwaarden, retour voorwaarden, bezorgen, bestellingen, etc…
 • Productcategoriën (Dameskleding, herenkleding, jongeren etc…)

4. Installatie CMS op server

Wanneer de servergegevens, database, thema en unieke pagina’s duidelijk zijn voor de Webbrouwers begint de installatie. Na de installatie zal er een tussen-oplevering plaatsvinden. Hierbij is het thema aangepast naar de eerste opgeleverde zaken. Het geeft als snel een beeld van hoe de webshop eruit gaat zien. De site zal dan opgeleverd worden op de door jouw gegeven domeinnaam.

5. Inrichten webshop

Wanneer er duidelijk is welke productcategorieën er moeten komen kan de Webbrouwers beginnen met het inrichten van de webshop. De beste samenwerking is mogelijk wanneer de Webbrouwers al een stuk of 10 producten met productinformatie krijgt aangeleverd. De belangrijkste per product:

 • Productnaam
 • Prijs (met eventuele kortingsprijs)
 • Productomschrijving
 • Productfoto’s (goede kwaliteit)
 • Productcategorie
 • Productaantallen, er zijn meer velden voor productinformatie, maar die zijn het beste na definitieve oplevering door te nemen.

6. Installeren payment provider

Na of tijdens het inrichten van de webshop is het zaak dat de Webbrouwers de API-instellingen van de payment provider ontvangt. Dit klinkt ingewikkeld, maar is in principe één code die wordt ingesteld in de webshop van de door jouw gekozen payment provider. Een payment provider is noodzakelijk om bijvoorbeeld i-Deal betalingen te ontvangen. Wanneer de instellingen gereed zijn kan je de webshop testen met een bestelling. Dit gaat vaak in één keer goed. De payment provider stelt echter wel weer zijn eigen eisen voor het ontvangen van betalingen. Regel dat dus goed. Het belangrijkste is de beschikking over een KvK-nummer met een zakelijk bankrekeningnummer en de verificatie van jouw identiteit bij die provider.

7. Installeren Woocommerce-app

Stap zeven en het duurt nog even. Je beschikt nu over een werkende webshop. Het fijnste is wanneer je de webshop kunt bedienen met je telefoon. Daarom installeren we nu de app op jouw telefoon. Dit gaat met de Woocommerce-app. Omdat de meeste instellingen (productcategoriën) goed staan kan je direct beginnen. Na de installatie kan je producten toevoegen met je telefoon.

8. Oplevering

Je webshop werkt. Nu krijg je nog een korte workshop van een paar uur. Hierin worden de laatste belangrijke zaken uitgelegd. Het runnen en onderhouden van een Webshop is namelijk een klus groter dan de oplevering gedaan door de Webbrouwers.

9. CSS-styling

Nu heb jij wellicht nog verzoeken om de site meer naar de smaak en uitstraling van jouw bedrijf te maken. De Webbrouwers doet aan CSS-styling. Dit betekent in het kort: het toevoegen van regels code om de site er anders uit te laten zien. Dit gaat vaak samen met de oplevering van de webshop. U vraag is onze wens:

 • Bestel knop veranderen van blauw naar groen? 1-minuut werk.
 • Links op de website naar een groter formaat? 1-minuut werk.
 • Zo kunnen er veel voorbeelden worden gegeven, hoe dan ook, alles kan worden gewijzigd.

10. Onderhoud & Support

Na de oplevering begint de reis. Er komen zeker nog zaken naar voren die gewijzigd moeten worden. In het algemeen kan je verder met af en toe een telefoontje. De eerste periode is De Webbrouwers gratis te bereiken. Veel zaken die jezelf met een korte uitleg of video’s van het internet tijdens en na de oplevering mee bezig kan houden zijn:

 • Back-ups maken; Wanneer jezelf regelmatig back-ups maakt is de kans op kosten achteraf laag, omdat de site teruggezet kan worden en de fout waarschijnlijk snel opgelost kan worden. De Webbrouwers zorg ervoor dat je de backup met één klik kan uitvoeren. Er zijn opties om dit automatisch te laten doen.
 • Producten toevoegen; marktonderzoek, foto’s maken, acties en thema’s uitwerken.
 • Marketing;
  • SEO: door middel van je producten en inhoudspagina’s ranken in de zoekmachines
  • SEA: online adverteren van je webshop
  • Webshop-koppeling maken met bijvoorbeeld Google-Merchant of Facebook
 • Ondernemerszaken; Algemene voorwaarden, regelgeving, privacy en andere omstandigheden.
 • Statistieken; Je krijg een systeem waarin je de gebruiker volgt. Je kan zien of ze via Google zijn gekomen of via die advertentie op Facebook. Uiteraard met een cookie-scherm.
 • Vermeldingen;
  • Google Maps
  • Google voor bedrijven
  • Facebook
  • Linked-in
  • Reviewsites
  • Overige socials en kanalen

11. Andere samenwerking & strippenkaart

Dit voorgaan stuk uitleg hoort bij een offerte. Nu kan je er ook voor kiezen om een (groot) deel zelf uit te voeren. Dit zal in de kosten schelen. Je kan dan een strippenkaart bij De Webbrouwers afnemen. Je betaalt dan per uur ondersteuning. Het liefst dan op locatie zodat je er zelf wat van opsteekt en ziet wat er wordt uitgevoerd.

Praktisch gezien kan je hier direct mee beginnen: download een Wordpress thema op Themeforest. Wanneer je het thema hebt gedownload zie je dat er een volledige documentatie bijzit. Met die documentatie en online video's zou je het zelf ook kunnen installeren. Lukken bepaalde zaken niet, dan huur je De Webbrouwers in per uur!